Hoppa till innehållet

Vagn

din vagn är tom

Artikel: EN GUIDE FÖR ATT INVESTERA I DIAMANTER

A GUIDE TO INVESTING IN DIAMONDS - SHIMANSKY.CO.ZA

EN GUIDE FÖR ATT INVESTERA I DIAMANTER

På grund av ekonomins ständiga fluktuationer har individer bestämt sig för att hellre hålla kvar sina besparingar och leta efter en mer betydande investering. Det är under dessa svåra tider som investerare återigen har kommit att uppskatta värdet av fysiska råvaror som värdet av att investera i diamanter. VD och grundare av Shimansky, en globalt erkänd tillverkare av polering och inköp av diamanter, Yair Shimansky förklarar varför diamantinvesteringar fortfarande är ett pålitligt alternativ.

 

KRAV PÅ EN INVESTERINGSDIAMANT

Innan du investerar i en diamant är det viktigt att se till att ädelstenen uppfyller minimikraven. "Att använda 5C som en riktlinje bedöms vara väldigt grundläggande. Det krävs mycket mer för att en diamant ska kvalificera sig som en investeringsdiamant. Till exempel är det en kombination av karaktärer som skärning, polering, fluorescens, sättet som inneslutningen är satt i diamanten, hur diamanten är orienterad i processen, dess atomstruktur; är det en typ 1 A eller en typ 2 A, dess övertoner och övergripande betyg” säger Shimansky.

 

Shimansky's 5C's grading

 

INNAN DU INVESTERAR I EN DIAMANT TALA MED EN EXPERT

Se till att kontakta en expert för råd innan du köper en investeringsdiamant. "En specialist kommer att ge dig mer information om den bästa investeringsstrategin. Till exempel är det som att gå till en finansiell planerare. Tio olika personer kommer att ha tio olika behov. Därför anses det vara väldigt viktigt att prata med en rådgivare, säger han. Men var skulle man hitta en diamantinvesteringsspecialist? Om du funderar på att investera i en diamant kan du kontakta Shimansky direkt, istället för att besöka butiken. "Vi kommer också att kunna hjälpa investeraren i ett senare skede att sälja vidare investeringsdiamanten om de planerar att sälja den", säger Shimansky. Det är viktigt att veta att återförsäljare inte kommer att kunna hjälpa till med investeringsdiamanter; dessa diamanter är i en egen liga och inte lätt att hitta på detaljhandelsnivå. Därför kommer en investerare att kräva en specialist.

 

Expert inspecting a diamond - Shimansky

 

KÖP DIREKT FRÅN EN INTERNATIONELL ÅTERFÖRSÄLJARE

När du investerar i en diamant, se till att den ligger någorlunda nära källpriset. På så sätt kommer du att kunna sälja diamanten vidare i ett senare skede och ändå lyckas göra en vinst. Dessutom rekommenderas det starkt att undvika att köpa en diamant från en återförsäljare. "Om du köper en investeringsdiamant från en diamantexpert betyder det vanligtvis att köpa en diamant närmare källan. Till exempel kommer en diamant att brytas, sorteras, skäras och poleras och säljas till en tillverkare. Därifrån går det vanligtvis till två eller tre andra diamanthandlare innan det går till en juvelerare”, säger Shimansky. Därför är det bättre att köpa en diamant högre upp i leveranskedjan och eliminera ytterligare vinster eller kostnader som lagts till.

 

Line drawing of a Shimansky truck picking up ethically mined diamonds

 

BEKRÄFTA KVALITETEN PÅ DIN INVESTERINGSDIAMANT

Investeringsdiamanten bör graderas av en oberoende tredje part, såsom Gemological Institute of America (GIA) före köp av ädelstenen. Men kom ihåg att även om diamanten har ett GIA-certifikat betyder det inte att det är kvaliteten på en investeringsdiamant. Det anses fortfarande vara mycket viktigt att prata med en diamantexpert, som kommer att kunna berätta om diamanten har minimikraven och om den uppfyller kvalitetsstandarden Rapaport Specification 2+. "Diamantinvesteringar är ett mycket specialiserat område där väldigt få människor faktiskt förstår det. Det är definitivt inte något du skulle köpa från en återförsäljare eller kontakta en återförsäljare med, utan snarare en expert, säger Shimansky.

 

GIA grading certificate with a Shimansky diamond on it

 

FÖDELARNA MED ATT INVESTERA I EN DIAMANT

Det finns många fördelar när det gäller att investera i en diamant. "En diamant är portabel, det finns inga innehavskostnader, diamantens värde kommer aldrig att sjunka, den påverkas inte av fluktuationerna i Rand och Dollar, du kan uppskatta den över tid och den är spårbar", säger Shimansky. Att investera i en diamant har varit känt för att vara ett pålitligt alternativ, särskilt under toppar och dalar i den nuvarande ekonomin.

 

Someone investing in diamonds - Shimansky

 

ÖVERväg TYP AV INVESTERING

Om du planerar att investera i en diamant föreslår Shimansky att du börjar med minst 100 000 USD (ungefär 1 R1.3 miljoner). På så sätt skulle du kunna ta del av fördelarna med diamanten i ett senare skede. Det är också viktigt att fråga dig själv om det är en långsiktig eller kortsiktig investering. "En investeringsdiamant är en ekonomistrategi; det är stor skillnad om du håller på den i 2-3 år eller i 20+ år. I vissa fall vill folk köpa en investeringsdiamant och aldrig sälja den. Sammantaget finns det många olika strategier, säger han.

Det är också upp till dig att bestämma på vilken marknad du vill köpa och sälja en investeringsdiamant. "Om du köper en diamant och du bor i USA kommer det att vara en annan typ av diamant som du kommer att köpa om du bodde i Ryssland eller Europa. Även om du bodde i USA finns det olika typer av marknader. Allt beror på den personliga strategin."

Investering i en diamant är fortfarande ett verkligt anmärkningsvärt område, och därför ett finansiellt alternativ värt att undersöka. Innan du bestämmer dig för att investera i en diamant, se till att kontakta en diamantexpert direkt.

 

Shimansky diamonds next to a Shimansky bag

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Alla kommentarer modereras innan de publiceras.

Läs mer

AN INTERESTING LIFE - YAIR SHIMANSKY - SHIMANSKY.CO.ZA

ETT INTRESSANT LIV - YAIR SHIMANSKY

Det finns få människor som har haft ett mer intressant liv än Shimanskys vd. Yair Shimansky ville bli pilot eller surfare. Istället grundade han Shimansky, Sydafrikas främsta återförsäljare av ...

Läs mer
THINGS TO DO ON HERITAGE DAY - SHIMANSKY.CO.ZA

SAKER ATT GÖRA PÅ ARVSDAGEN

Ursprungligen känd som 'Shaka-dagen', firade av Zulufolket, utvecklades den 24 september till Heritage Day, en officiell helgdag som erkänner hela landets rika kulturarv. Med 11 officiella språk ä...

Läs mer